0032 (0)468 317 711 info@escaperoom-leuven.be Blijde inkomststraat 103

Je kent vast en zeker de 2 broers Coppens met hun programma op VTM met escaperooms: Code van Coppens. Twee BV’s worden opgesloten en dienen allerlei puzzels op te lossen om zo weer te kunnen ontsnappen en dit binnen de 60 minuten.

copyright VTM

Naast de 100+ locaties in Vlaanderen kan je nu dus ook – tijdelijk – terecht in de ‘echte’ escaperooms zoals op TV. In Antwerpen hebben ze 2 kamers in elkaar gestoken. De kamer(s) van Staf en de kamer(s) van Mathias en noemt nu Code van Coppens: Unlocked.

Het concept is jammer genoeg anders dan bij een doorsnee escaperoom wat op zich verwarrend kan zijn voor beginners.
Het gaat over ca 50 minuten ipv 60 minuten en het spel speelt zich af in 4 themakamers. Ze zeggen 5 maar de laatste kamer is een VR spel. Leuk om eens te zien maar dit zou een extraatje moeten zijn. Er is maar 1 headset en de rest van het team kan meevolgen/helpen. Niks bijzonders. Iedereen een headset zou teveel rompslomp zijn, begrijpelijk. Maar dit zou niet als ‘5de kamer’ gerekend mogen worden.

Je hebt 8 minuten (niet 10 zoals je zou denken na het lezen van de info op de site) om de puzzels op te lossen. Ben je met jouw team sneller klaar, moet je wachten in een kleine ruimte. Lukt het niet om de puzzels op te lossen binnen 8 minuten gaat onherroepelijk de volgende deur open. Dan dien je sowieso ook nog eens 2 minuten te wachten. De gamemaster zet immers alles weer klaar want voor jou is uiteraard ook een groep bezig. Het moet vooruit gaan.

En dat is dus het jammer. Het voelt wat als bandwerk. En dat zou nog ok zijn als tenminste alles zou werken waardoor het haalbaar is want de puzzels zijn op zich totaal niet moeilijk. Die 50 minuten is echt wel enkel als het een team is zonder ervaring. De meeste groepen zijn uiteindelijk slechts circa 20 minuten bezig.

De prijs valt mee (20€ pp) maar het is dan ook helemaal geen 60 minuten. Je bent meer aan het wachten dan aan het spelen. Is het de moeite? Oordeel zelf via de reviews van de andere bezoekers.

Is het wat te ver of is het daar volboekt? Kijk dan zeker eens naar de beschikbaarheid voor één van onze 4 kamers.