0032 (0)468 317 711 info@escaperoom-leuven.be Blijde inkomststraat 103

Wat is een Escape Room?

Real Live Escape spellen zijn ontstaan uit de razend populaire onlineversies. offline zijn escapespellen nóg leuker. In 2007 werd de eerste Escape Room geopend in Japan. De eerste in Europa kwam er in Budapest (Hongarije) in 2011. Nadien volgde de Nederlandse en Belgische markt al snel. Het concept is simple: je wordt samen met een groep vrienden, collega’s of familie in een kamer (of een huis) opgesloten. Iedere kamer heeft een thema. Dat kan avontuurlijk, spannend, mysterieus, eng of een detective kamer zijn. Door het zoeken naar aanwijzingen en het oplossen van puzzels kan je je uit de kamer een weg banen. Hiervoor heb je (meestal) 60 minuten de tijd. Het is een race tegen de tijd. Één ding staat vast: plezier verzekerd!

Met hoeveel spelers kunnen we escapen?

Wij raden een minimum van 3 spelers aan, tenzij je al redelijk wat ervaring hebt, dan kan je Missing Geisha met 2 spelers starten. Kijk goed bij iedere kamer voor het maximale aantal spelers voor die kamer. We kunnen echt geen extra spelers toelaten dan het gegeven maximum. Als je met een grotere groep bent, kan je meerdere kamers boeken en gelijktijdig spelen.

Wie kan er deelnemen aan een Escape Room?

Iedereen die de spanning en plezier combineert en samen raadsels en puzzels oplost met vrienden, partners, famillie of collega’s. Waarschuwing: Het is mogelijk om gebeten te worden door het Escape-virus eens je een kamer gespeeld hebt. Hiervoor bestaat nog geen medicijn, helaas.

Is er een minimumleeftijd?

De spellen zijn het meest geschikt voor de leeftijd tussen 18 en 60. Als er tekst te vinden is in de kamer, is deze in het Engels. Sommige puzzels zijn wat moeilijk voor jonge spelers (kinderen). Meer informatie, zie per kamer.

Kan ik een boeking nog annuleren?

De boeking kan je gratis annuleren tot 7 dagen voor de activiteit. Binnen de 7 dagen ontvangt men een voucher. Binnen de 3 dagen ontvang je een voucher voor het betaalde bedrag minus 30 euro annulatiekost.
Bij het niet opdagen, is er geen refund mogelijk. Als er een afzegging is van 1 persoon van je groep, laat dit tijdig weten (per email), deze persoon zal een voucher ontvangen. Extra personen kunnen deelnemen aan een vaste prijs van €20 euro, cash te betalen bij aanvang van het spel. Let er op dat het maximum aantal spelers niet overschreden wordt.

Krijgen we hulp tijdens het spel?

Het doel van het spel is om te ontsnappen uit de kamer door de aanwijzingen in de kamer. Dit is echter niet altijd even makkelijk. Daarom is er steeds een gamemaster die het spel vanop afstand meevolgt en hints geeft indien nodig. Zo valt het spel niet stil en kunnen jullie verder spelen.

Hoe laat komen we best aan?

We vragen om 15 minuten voor de aanvang van het spel toe te komen. Dit geeft jullie voldoende tijd om nog een laatste toiletstop te maken en alles in de lockers te steken. Daarna zal er een korte uitleg over het spel plaatsvinden. Als jullie veel te laat zijn, kan deze tijd in verrekening gebracht worden met de oorspronkelijke 60 minuten die je krijgt voor het spel. Laat ons zeker ook iets weten als je later bent. Indien de gamemaster merkt dat de spelers onder invloed zijn van alcohol of drugs, mag deze de spelers de toegang tot de kamers weigeren. Een refund is in dit geval niet mogelijk.

Hoe geraken we bij Escaperoom Leuven?

AUTO: In de straat (BLIJDE INKOMSTSTRAAT) is parkeergelegenheid, moesten deze allemaal bezet zijn, kan je wat verder rijden tot de Ladeuzeparking. Deze ligt op 8-9 minuten wandelen van Escaperoom Leuven.

TREIN: Escaperoom Leuven ligt op 12 minuten wandelen van Leuven Station.

BUS: Bus 601 en 630 vanaf Leuven Station tot Tiensepoort. 2 minuten wandelen vanaf Tiensepoort.

Kan ik een cadeaubon voor een escaperoom kopen?

Dat is mogelijk via deze link. Kies een standaard prijs uit de keuzelijst en betaal online. Je zal een email toe krijgen (binnen de 10 minuten) met de bon. Als dit niet het geval is, mail ons dan zo snel mogelijk. de bon heeft een unieke code waarmee de ontvanger een kamer kan boeken (1 jaar geldig). Je kan de bon nog aanpassen en personaliseren met een eigen afbeelding.