0032 (0)468 317 711 info@escaperoom-leuven.be Blijde inkomststraat 103

Wat is een Escaperoom?

Je wordt samen met een groep vrienden, collega’s of familie in een kamer opgesloten. Iedere kamer heeft een thema. Dat kan avontuurlijk, spannend, mysterieus of eng zijn. Door het zoeken naar aanwijzingen en het oplossen van puzzels kan je zelf uit de kamer ontsnappen. Hiervoor heb je (meestal) 60 minuten de tijd. Het is een race tegen de tijd. Één ding staat vast: plezier verzekerd!
Escape rooms zijn ontstaan vanuit de populaire online games. In 2007 werd de eerste escaperoom geopend in Japan. De eerste in Europa kwam er in Budapest (Hongarije) in 2011. Nadien volgde de Nederlandse en Belgische markt al snel.

Met hoeveel personen kan je een Escaperoom spelen?

Het meest ideale aantal spelers is vier. Met 2 of 3 spelers kan ook maar dan is het best om al wat ervaring te hebben. Als je wil ontsnappen toch. Kijk goed naar het maximale aantal spelers voor een bepaalde kamer. De meeste kamers kunnen tot 5 à 6 spelers. Vanaf dan moet de kamer echt wel aangepast zijn aan grote groepen anders is het spelcomfort weg. Men kan moeilijk een leuke gameflow creëren voor zowel 2-3 personen als voor 7 personen. Ben je met een grotere groep, kan je meerdere kamers boeken en gelijktijdig spelen of na elkaar.

Wie kan er deelnemen aan een Escaperoom?

Iedereen die graag de spanning en het plezier combineert met samen raadsels en puzzels oplossen.

Wat is de minimumleeftijd om een Escaperoom te spelen?

De spellen zijn het meest geschikt voor de leeftijd tussen 16 en 60. Als er tekst te vinden is in de kamer, is deze in het Engels. Sommige puzzels zijn wat moeilijk voor jonge spelers. Meer informatie, zie per kamer.

Is een Escaperoom eng of gevaarlijk?

De laatste jaren worden er steeds meer engere kamers gemaakt. Dit kan de beleving immers net iets leuker maken. Toch is er een verschil tussen een spannende kamer en een horror kamer. Normaal gezien staat dit dan duidelijk vermeld bij de informatie. Bepaalde proeven/puzzels kunnen in een kamer enige fysiek vereisen maar dat zou allemaal veilig dienen te gebeuren. Er mag geen gevaar zijn.

Zijn er acteurs aanwezig in een Escaperoom?

Escaperooms met een acteur zijn in België pas een recent fenomeen (ca vanaf 2020). Niet toevallig gaat dit mee op de trend naar meer spannende kamers. Indien er een acteur aanwezig is, staat dit normaal gesproken vermeld bij de informatie over de kamer. Het geeft een extra dimensie aan de spelbeleving maar is mogelijks niet voor iedereen geschikt. De vuistregel is evenwel dat er geen fysiek contact is met de spelers. In onze escaperooms zijn er geen acteurs aanwezig.

Kan ik een boeking nog annuleren?

Een annulatie van de boeking is mogelijk tot 7 dagen op voorhand. je ontvangt het volledige bedrag terug zonder kosten.
Een annulatie van de boeking binnen de 7 dagen; je ontvangt een voucher voor het volledige bedrag.
Een annulatie van de boeking binnen de 4 dagen, om welke reden ook: u ontvangt een voucher voor het betaalde bedrag minus een annulatiekost van 30€ per kamer. Voor het spel ‘Emerantia’ is dat 40€.
De meest actuele voorwaarden kan je terugvinden tijdens het boeken net voor het afronden.

Krijgen je hulp tijdens een escapespel?

Het doel van het spel is om te ontsnappen uit de kamer door de aanwijzingen in de kamer. Dit is echter niet altijd even makkelijk. Daarom is er steeds een gamemaster die het spel vanop afstand meevolgt en hints geeft indien nodig. Zo valt het spel niet stil en kan je verder naar de volgende puzzel.

Hoe laat komen we best aan?

We vragen om 15 minuten voor de aanvang van het spel toe te komen. Dit geeft jullie voldoende tijd om nog een laatste toiletstop te maken en alles in de lockers te steken. Daarna zal er een korte uitleg over het spel plaatsvinden. Als jullie veel te laat zijn, kan deze tijd in verrekening gebracht worden met de oorspronkelijke 60 minuten die je krijgt voor het spel. Laat ons zeker ook iets weten als je later bent. Indien de gamemaster merkt dat de spelers onder invloed zijn van alcohol of drugs, mag deze de spelers de toegang tot de kamers weigeren. Een refund is in dit geval niet mogelijk.

Hoe geraken we bij Escaperoom Leuven?

AUTO: In de straat (BLIJDE INKOMSTSTRAAT) is parkeergelegenheid, moesten deze allemaal bezet zijn, kan je wat verder rijden tot de Ladeuzeparking. Deze ligt op 8-9 minuten wandelen van Escaperoom Leuven.

TREIN: Escaperoom Leuven ligt op 12 minuten wandelen van Leuven Station.

BUS: Bus 601 en 630 vanaf Leuven Station tot Tiensepoort. 2 minuten wandelen vanaf Tiensepoort.

Kan ik een cadeaubon voor een escaperoom kopen?

Dat is mogelijk via deze link. Kies een standaard prijs uit de keuzelijst en betaal online. Je zal een email toe krijgen (binnen de 10 minuten) met de bon. Als dit niet het geval is, mail ons dan zo snel mogelijk. de bon heeft een unieke code waarmee de ontvanger een kamer kan boeken. Je kan de bon nog aanpassen en personaliseren met een eigen afbeelding.

Ik heb een cadeaubon, hoe kan ik die gebruiken?

Heb je een cadeaubon van Escaperoom Leuven zelf, dan kan die code ingeven tijdens het boekingsproces. Hoe er rekening mee dat gewonnen bonnen mogelijks beperkt zijn qua dagen, uren of spellen. Bij gekochte bonnen zijn er geen beperkingen en sinds de lockdown standaard 2 jaar geldig.

Heb je een cadeaubon ontvangen van Befeb, een stadsbon Leuven of van Tukadoo? Stuur deze codes van die bonnen door naar info @ escaperoom-leuven en wij boeken de kamer voor u in. Vermeld even welke dag, uur, de gewenste kamer en het aantal personen.