0032 (0)468 317 711 info@escaperoom-leuven.be Blijde inkomststraat 103

Veelgestelde vragen over de Quizroom

Welke vragen zijn er zoal in de quiz?

We hebben maar liefst 30 categorieën geselecteerd gaande van aardrijkskunde, cultuur, film & TV, politiek, psychologie, reizen en toerisme, sport, taal,… tot voedsel & drinken. De vragen zijn dus heel divers en van gemiddeld niveau. Niet op het moeilijk niveau van de ‘IQ-quiz’ of ‘Canvascrack’. Merken we na een tijd dat een vraag te moeilijk is voor de meeste spelers, zullen we die vraag vervangen. En ook omgekeerd, een moeilijkere toevoegen.

Dit is slechts 1/3 van de totale quiz. Er zijn ook andere korte afwisselende rondes met als afsluiter een muziekronde waar je dient te raden welke muziekartiest(en) je hoort. Voor vragenreeks 1 hebben we speciaal een versie gemaakt met muziek uit de jaren ’80-’90 en voor reeks 2 met muziek uit de jaren 2000.
Het zijn steeds meerkeuzevragen dus een gokje wagen kan desnoods ook.

Zijn we daar alleen met onze groep?

Jazeker. Dat uurtje is helemaal voor jouw groep. Er is trouwens ook geen quizmaster die de vragen stelt. Alles komt op het scherm. Het gaat goed vooruit!

Voor hoeveel personen is dit en voor welke leeftijd?

Het minimum aantal is 4 personen tot maximaal 8 personen. We adviseren een minimumleeftijd vanaf 16 jaar samen met volwassenen of een 18+jarige groep. We zullen op basis van de praktijk verder bekijken of de leeftijd lager kan of een reeks maken speciaal afgestemd op een jonger publiek / jonge gezinnen.

Speelt iedereen tegen elkaar?

Bij de reservatie kan je kiezen of iedereen apart speelt -dus tegen elkaar- of in teams. Idealiter is men dan met een even aantal natuurlijk. Je kan 2 tegen 2, 3 tegen 3 of 4 tegen 4. Is het uiteindelijk oneven is dat geen ramp. Iemand staat dan alleen aan een tafel of dan is het 2 tegen 3 of 3 tegen 4.
Hoe dan ook, heeft iedereen zijn eigen knoppen om te antwoorden en worden de punten per team samen opgeteld.

Hoelang duurt dit?

Als jullie bijvoorbeeld de Quiz om 12u (=weekdag) reserveren, wordt er gevraagd om te arriveren om 11u45. De Quiz start dan ten laatste om 12u en eindigt rond 13u.

Fysiek

Er is geen fysieke inspanning nodig. Het is wel zo dat men een uurtje recht zal staan aan de quiztafel. Is een uur te lang, kan er een kruk genomen worden uit de inkomruimte.
Het is op zich rolstoeltoegankelijk, echter zijn de tafels op 88 cm hoogte. Of men de vragen op het scherm kan lezen, dat testen we graag een keer uit.