0032 (0)468 317 711 info@escaperoom-leuven.be Blijde inkomststraat 103

Tot februari 2023 hadden we op onze andere locatie in de Tiensestraat een escapehouse met het escapespel Emerantia.
Dit spel duurde 85 minuten en was allicht één van de grootste in Vlaanderen (+100m2).
Je ging in verschillende ruimtes doorheen het huis allerlei puzzels oplossen om zodanig de missie te volbrengen.

Het zou zonde zijn om deze investering zomaar af te schrijven na enkele jaren. We haalden met Emerantia in 2022 de 12de plaats in de top 50 van België. Het spel zal ondergebracht worden op de locatie in de Blijde-inkomststraat als room. Zelfde spel, andere locatie.


Het verhaal van Emerantia Van Dormael en de Familie Claessens.

Het is 1985 en jullie zijn in de woning van de familie Claessens. Het huis zou ooit bewoond zijn door Emerantia van Dormael, een vrouw beschuldigd van hekserij. Destijds is ze op de brandstapel gegooid maar haar ziel zou voortleven en tot op de dag van vandaag zorgen voor al het onheil in Leuven.

Eva, het dochtertje van het gezin Claessens, is al vele maanden vermist. De moeder is gek van verdriet. Ze blijft geloven in de terugkomst van Eva en heeft haar toevlucht gezocht bij God. Temeer om haar te beschermen tegen de boze krachten van de heks Emerantia die volgens haar in de kelder verblijft.

De moeder blijft beweren dat deze heks verantwoordelijk is voor de verdwijning van Eva en doet er alles aan om hier bewijs voor te leveren. Ze voelt de aanwezigheid van haar dochter in het huis, maar uitgeput door de moedeloosheid leeft ze als kluizenaar. Hierdoor is het huis in verval geraakt.

Jullie taak is om het huis te doorzoeken en te doorgronden. Is de moeder echt gek of spreekt ze de waarheid over Emerantia?