0032 (0)468 317 711 info@escaperoom-leuven.be Blijde inkomststraat 103

Kamer in de kijker: Bank Heist

Bank Heist was de eerste kamer die geïnstalleerd werd. De puzzels werden ontwikkeld door Andrew Parr van N.E.R.D. escape rooms. Intussen heeft hij deze zaak overgelaten.
Andrew is een professioneel bedenker van puzzels voor bekende edities en heeft verschillende succesvolle scenario’s geschreven. De puzzels passen dan ook goed bij het thema. We hebben wel enkele zaken uit de originele gameflow aangepast en sindsdien diverse zaken toegevoegd en verbeterd. De kamer staat nu goed op punt.

Sfeerbeelden escaperoom Bank Heist
Sfeerbeelden Bank Heist

Als een groep ontsnapt is dat meestal met enkele seconden tot 5 minuten over op de klok. De allerlaatste puzzel oplossen in die laatste minuten geeft wat extra druk – zeker na 58 minuten – maar extra geweldig als het dan lukt.

De kamer is staat niet vol met allerlei decoratie. Bijna alles wordt gebruikt tijdens het spel. Dit om niet teveel afgeleid te worden.

Dit is een puzzelkamer met vooral traditionele sloten. Nog altijd gegeerd door escape fanaten. Vooral als het vlot gaat, wordt deze kamer nog steeds geapprecieerd door ervaren groepen.

Bank Heist is iets moeilijker dan gemiddeld. Dat leiden we af uit het slaagpercentage wat schommelt tussen 40 à 50 procent.

Is deze escaperoom geschikt voor kinderen?
Wij raden deze kamer aan vanaf 12 jaar (onder begeleiding van enkele volwassenen) en 16 jaar in groep.